Borjúhúsos gyros tzatzikivel
Borjúhúsos gyros tzatzikivel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kakukkfű - 4 darab
  • natúr joghurt - 2 darab
  • olívaolaj - dl
  • uborka - 40 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 70 dekagramm
  • kapor - 1 csokor
  • borjúcomb - 80 dekagramm
  • fekete olajbogyó - 1 darab
  • zsálya - 6 darab

Elkészítés:

  1. A combot fél cm szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított kakukkfűvel, zsályával fűszerezzük. Meglocsoljuk olajjal, és pirosra sütjük, és 1dl vizet öntünk alá, és puhára pároljuk.
  2. A körethez a burgonyákat héjastól a tepsibe tesszük, és 180 fokon puhára sütjük.
  3. A salátához, az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a joghurtot, zúzott fokhagymát, aprított kaporral ízesítjük, alaposan összekeverjük, olívabogyóval díszítjük.
  4. A sült húshoz a héjában sült burgonyát és a tzatzikit kínáljuk.