Borjúhús halikra szósszal
Borjúhús halikra szósszal
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • babérlevél - 4 darab
  • szalonna - 150 gramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • szegfűszeg - 4 darab
  • citrom - 0.5 darab
  • borjúhús - 1.5 kilogramm
  • száraz fehérbor - 125 milliliter
  • sózott halikra - 4 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kockából készült leves - 350 milliliter
  • citromhéj - 1 darab

Elkészítés:

  1. Forraljunk fél liter vizet és oldjuk fel benne a Knorr Tyúkhúsleves-kockát.
  2. Tisztítsuk meg a zöldséget és vágjuk szeletekre, tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a Knorr húslevest, a babérlevelet, a szegfűborsot, a szegfűszeget, a citromhéjat.
  3. A szalonnát vágjuk hasábokra. A húst vágjuk be és a nyílásokba dugjuk bele a szalonnát, majd tegyük a leveses lábosba. Az ételt pároljuk fedő alatt 1,5 órán át.
  4. A párolt hús levét szűrjük át, szedjük le a zsír a levesről, adjuk hozzá a halikrát és a citromlevet. A vastag szeletekre vágott borjút öntsük le a mártással.