Borjúhús burgonyával
Borjúhús burgonyával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kelbimbó - 800 gramm
  • tojás - 2 darab
  • burgonya - 0.3 kilogramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • szalonna - 150 gramm
  • Knorr Pirított hagymás Ízbomba - 1 darab
  • borjúhús - 600 gramm
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a borjúhúst és enyhén klopfoljuk ki. Szórjuk meg borssal és sóval.
  2. Hámozzuk meg a burgonyát és reszeljük le nagylyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojást, 2 kanál lisztet és a Pirított hagymás Ízbombát.
  3. A húst forgassuk meg lisztben, majd a burgonyás masszában és süssük kis lángon kb. 10-10 percig mindkét oldalon.
  4. Főzzük meg a kelbimbót. A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük meg.
  5. Szórjuk meg a kész kelbimbót a pirított szalonnával és összemorzsolt Petrezselymes Ízbombával. A húst tálaljuk a kelbimbóval.