Borjúdió magyaros libamájjal töltve
Borjúdió magyaros libamájjal töltve
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • paprika - 3 darab
  • őrölt pirospaprika - 1 teáskanál
  • hízott libamáj - 30 dekagramm
  • borjódió - 70 dekagramm

Elkészítés:

  1. A borjúhús szeleteket egy hegyes késsel felszúrjuk úgy, hogy egy téglalap alakú üreg legyen a belseje. Megszórjuk a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd félretesszük amíg elkészítjük a májat. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd fele margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott zöld paprikát és a paradicsomot, vagy a lecsót.
  2. Megszórjuk a majorannával és az őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a felszeletelt hízott libamájat.
  3. Egy kicsit hűlni hagyjuk és megtöltjük a borjúdió szeleteket. Hústűvel betűzzük a húsok végét. A maradék margarinnal kikent sütőedénybe tesszük, 1 – 1.5 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és legalább 60 percig sütjük 170 C fokos sütőben. Levesszük a fóliát, és még 5-8 percig pirítjuk.