zsemlemorzsa | 200 gramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
cukor | 1 teáskanál |
burgonya | 4 darab |
liszt | 80 gramm |
fehér hagyma | 1 darab |
mustár | 1 teáskanál |
só | 1 csipetnyi |
olaj a sütéshez | 150 milliliter |
citrom | 1 darab |
vaj | 2 evőkanál |
borjúcomb | 1 kilogramm |
ecet | 2 evőkanál |
olaj a salátához | 60 milliliter |
Borjú bécsi burgonyasalátával a Főételek kategóriában
A borjút szeleteljük fel kisebb darabokra (kb. 8 dekagrammos szeletekre) a rostjaira merőlegesen. A szeleteket óvatosan klopfoljuk ki egy kicsit.
Morzsoljuk szét alaposan a Knorr kockát és keverjük a panírmorzsához. A borjú szeleteket panírozzuk be lisztbe, a felvert tojásba és az előkészített morzsába.
A burgonyát főzzük meg egészben héjastól. Ha kész, hámozzuk meg. Egy tálban keverjük össze az olajat a cukorral, a szeletekre vágott hagymával, ecettel és mustárral. A meleg, felszeletelt krumplit tegyük hozzá, forgassuk össze és ízesítsük egy csipet sóval. A krumplit ne törjük össze!
A borjú bécsit tálaljuk a salátával és egy szelet citrommal.