Feltöltve:

Boribon tortája

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Maci tészta

szódabikarbóna0.5 csapott mokkáskanál
olvasztott, de már nem meleg Rama5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
sütőpor0.5 csapott mokkáskanál
darált dió5 dekagramm
liszt5 dekagramm
méz4 evőkanál
tojásfehérje2 darab

krem

meggy1 darab
porcukor5 evőkanál
Ráma0.5 kocka
zselatin2 lap
csokoládé3 kocka
kakaópor2 evőkanál
keményítő1 evőkanál
liszt4 evőkanál
rizstej3 dl
vaníliás cukor1 csomag
cukor3 evőkanál
tojás2 darab

-

tojás6 darab
1 csipetnyi
sütőpor3 kávéskanál
víz6 evőkanál
napraforgó olaj6 evőkanál
étkezési keményítő8 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
liszt10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor18 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket a vízzel és a sóval felverjük, majd a cukor felét apránként beleszórva kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan belekeverjük a hab 1/3-át. A lisztet, kakaóport, étkezési keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd a maradék habbal felváltva a masszához adjuk és óvatosan összekeverjük. A tésztát kerek formába öntjük és úgy simítjuk el, hogy a szélén kissé magasabb legyen. 180 ° C-ra előmelegített sütő középső részén 40-45 percig sütjük. A sütő ajtaját érdemes egy hurkapálcával picit kitámasztani, hogy a gőz el tudjon távozni, ugyanis gőzmentes sütőben lesz szép magas. A kihűlt tortát egy napig pihentetjük, hogy szépen, morzsálódás nélkül tudjuk szeletelni, lapokra vágni. A maci tésztáját is hasonlóan készítjük, (nedves rész + száraz rész.). Mivel ez csak egy réteg lesz, ezért max. 170 C-on sütjük 20-30 percig egy 24 cm-es formában. A krémhez a 2 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük. Egy kisebb tálkában az 5 ek lisztet a 2 ek kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez és hozzáadjuk a 3 dl tejet. Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett. A krémet lehűtjük. A tortát másnap elfelezzük és visszahelyezzük a tortakeretet, majd a csokoládékrém 1/2 részével megtöltjük. Egy 3 dl-es lecsurgatott, magozott meggyel kirakjuk. A maradék krém 1/4 részével befedjük a meggyet és a tortával befedjük. Végül a maradék krémmel a tetejét befedjük. A krém keverésekor, amikor a Ramát a porcukorral kikevertük, (mielőtt a főzött krémhez adjuk), 1 kanálnyit felhasználunk a maci testét lekenni, hogy a fondant és a marcipán tapadjon. Következik a szabászat. Ezt nem lehet félkézzel csinálni, így majd félnapot tartott felöltöztetni Boribont.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0