Feltöltve:

Boribon tortája

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
cukor18 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt10 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
étkezési keményítő8 dekagramm
napraforgó olaj6 evőkanál
víz6 evőkanál
sütőpor3 kávéskanál
1 csipetnyi

krem

vaníliás cukor1 csomag
meggy1 darab
porcukor5 evőkanál
Ráma0.5 kocka
zselatin2 lap
csokoládé3 kocka
kakaópor2 evőkanál
keményítő1 evőkanál
liszt4 evőkanál
rizstej3 dl
cukor3 evőkanál
tojás2 darab

Maci tészta

tojásfehérje2 darab
olvasztott, de már nem meleg Rama5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
szódabikarbóna0.5 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csapott mokkáskanál
darált dió5 dekagramm
liszt5 dekagramm
méz4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket a vízzel és a sóval felverjük, majd a cukor felét apránként beleszórva kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan belekeverjük a hab 1/3-át. A lisztet, kakaóport, étkezési keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd a maradék habbal felváltva a masszához adjuk és óvatosan összekeverjük. A tésztát kerek formába öntjük és úgy simítjuk el, hogy a szélén kissé magasabb legyen. 180 ° C-ra előmelegített sütő középső részén 40-45 percig sütjük. A sütő ajtaját érdemes egy hurkapálcával picit kitámasztani, hogy a gőz el tudjon távozni, ugyanis gőzmentes sütőben lesz szép magas. A kihűlt tortát egy napig pihentetjük, hogy szépen, morzsálódás nélkül tudjuk szeletelni, lapokra vágni. A maci tésztáját is hasonlóan készítjük, (nedves rész + száraz rész.). Mivel ez csak egy réteg lesz, ezért max. 170 C-on sütjük 20-30 percig egy 24 cm-es formában. A krémhez a 2 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük. Egy kisebb tálkában az 5 ek lisztet a 2 ek kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez és hozzáadjuk a 3 dl tejet. Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett. A krémet lehűtjük. A tortát másnap elfelezzük és visszahelyezzük a tortakeretet, majd a csokoládékrém 1/2 részével megtöltjük. Egy 3 dl-es lecsurgatott, magozott meggyel kirakjuk. A maradék krém 1/4 részével befedjük a meggyet és a tortával befedjük. Végül a maradék krémmel a tetejét befedjük. A krém keverésekor, amikor a Ramát a porcukorral kikevertük, (mielőtt a főzött krémhez adjuk), 1 kanálnyit felhasználunk a maci testét lekenni, hogy a fondant és a marcipán tapadjon. Következik a szabászat. Ezt nem lehet félkézzel csinálni, így majd félnapot tartott felöltöztetni Boribont.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem