Bombay burgonya
Bombay burgonya
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • mustármag - 1 teáskanál
  • paradicsom - 3 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • burgonya - 1 kilogramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • koriander - 1 teáskanál
  • gyömbér - 1 teáskanál
  • sáfrány - 0.5 teáskanál
  • garam masala - 1 teáskanál
  • chilipaprika - 0.5 teáskanál
  • római köménymag - 1 teáskanál
  • kurkuma - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A Zöldségleveskockát forraljuk fel 0,5 l vízben és tegyük félre.
  2. A paradicsomokat vágjuk kockára és tartsuk meg a levét. Hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel.
  3. Melegítsünk olajat és dobjuk rá az összes fűszert, ha szükséges adjunk hozzá sót is. Keverjük, nehogy odaégjenek. Adjuk hozzá a burgonyát és keverjük össze.
  4. Öntsük hozzá az alaplé felét és forraljuk fel.
  5. 5 perc után adjuk hozzá a paradicsomot és a maradék alaplevet. Főzzük amíg a burgonya puha nem lesz. A végén adjuk hozzá az apróra vágott koriandert.