Feltöltve:

Bombajó torta

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krém a piskótára a formába

cukor2 dekagramm
tejszín3 dl
rum1 kevés
zselatin0.5 csomag
tej2.5 dl
étcsokoládé1 tábla
kakaópor2 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája5 darab

Díszítés

marcipán30 dekagramm

Bevonat

étolaj2 csapott mokkáskanál
Ráma5 dekagramm
étcsokoládé1 tábla

Piskóta

tojás4 darab
1 csipetnyi
víz0.5 dl
étolaj0.5 dl
sütőpor0.5 csomag
liszt12 dekagramm
cukor10 dekagramm

krem

porcukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
rum, vagy rumaroma2 evőkanál
tej3 dl
puncs ízű pudingpor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjét egy csipet sóval és a víz felével keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadjuk az olajjal elkevert tojássárgát és pár perc alatt habosra verjük. Amikor már elég habos, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütjük. Amikor megsült és kihűlt az alábbi krémmel töltjük meg.

  2. 2. lépés

    A pudingot elkészítjük a leírás szerint és amikor kihűlt összekeverjük a Ramás-porcukros krémmel és ezzel megtöltjük a piskótalapot, majd feltekerjük roládnak, végül kis időre hideg helyre tesszük. Amikor már lehet szeletelni, egycentis szeletekre vágjuk és egy kúp formájú edényt, amit folpackkal kibéleltünk a rolád szeletekkel az oldalát és az alját is kirakjuk, majd erre az alábbi krémet tesszük.

  3. 3. lépés

    A tojássárgát kikeverjük a fahéjjal, a cukorral és a kakaóporral. A tejet felforraljuk és beletördeljük a csokoládét, majd a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntjük és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk az áztatott zselatint, jól összekeverjük és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és a csokis krémmel összekeverjük. A piskótával kirakott edénybe teszünk egy sor krémet, rá ismét piskótát, majd újra krém és végül piskótával zárjuk. .2-3 órára a hűtőbe tesszük, majd megfordítjuk és a fóliát lehúzzuk róla.

  4. 4. lépés

    Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és a tortát leöntjük vele. Tejszínhabbal és marcipánnal díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0