Feltöltve:

Bombajó torta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az alaptortához

8 tojásos piskótalap1 lap

krem

Ráma20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tojássárgája4 darab
rum2 evőkanál

A bombához

tojássárgája6 darab
cukor15 dekagramm
vanília2 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál
kakaó2 púpos evőkanál
étcsoki10 dekagramm
zselatin15 gramm
növényi tejszín2.5 dl
rum1 evőkanál
tej2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A Ramát kikeverjük a porcukorral, tojássárgával és a rummal. Megtöltjük vele a piskótát, feltekerjük és hűtőbe rakjuk. Amikor már lehet, felszeleteljük nem túl vastag szeletekre, egy kerek tálat kirakunk vele, de maradjanak szeletek az aljának is.

2. lépés

A bombához a tejet felforraljuk beletördeljük a csokit, kevergetjük hogy felolvadjon. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a zselatint kevés vízben feloldjuk, az összes hozzávalót belekeverjük, majd hozzáöntjük a forró tejet is, és gőz felett kevergetve besűrítjük.

3. lépés

Felverjük a habot és óvatosan a langyosra hűlt masszához keverjük. Beletöltjük a piskótával kibélelt tálba, befedjük a maradék piskótaszeletekkel, ez lesz az alja.

4. lépés

Egy fél napra hűtőbe rakjuk. Ez így készen is van, de a képen látható módon lehet tovább díszíteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem