Bolonyai batyu sajtmártással recept.
A bolonyai mártáshoz olajon megdinszteljük a húst, rászórjuk a fokhagymát, sót. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, citromlét. Tovább főzzük kevergetve, amíg kissé besűrűsödik. Rászórjuk a friss fűszereket, összeforgatjuk, lefedve félretesszük.
Kifőzzük a tésztát, közben a sajtmártást is elkészítjük.
Olajon a lisztet pezsgésig megfuttatjuk, vízzel simára keverjük, beledolgozzuk a krémsajtot, sózzuk, bosozzuk ízlés szerint és oldódásig kevergetve, lassú tűzön összefőzzük.
A palacsinták közepére 1-1 halmot teszünk a bolonyai mártásból, majd először az egyik, majd a másik oldalról is fölhajtjuk, utána két ellentétes oldalát is ráhajtjuk. Így négyzetes csomagunk lesz. Tálra tasszük, mellé egy adag spagettit. A bagyut leöntjük sajtmártással, a spettire reszelt sajtot szórunk és tálaljuk.