Bolognais pizza a Főételek kategóriában
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.A lisztbe keverjük a sót, az oregánót, az olajat, majd a felfutott élesztővel és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk.Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
A bolognai raguhoz margarinon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, hozzákeverjük a Knorr Bolognai Mártást, és kevés vizet hozzáöntve, lefedve 30 perc alatt készre pároljuk.A tésztát lisztezett deszkán kerek formájúra nyújtjuk.A pizzaformára sütőpapírt teszünk.Rátesszük a tésztát,majd ráhalmozzuk a bolognais ragut.Megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon 20-25 percig sütjük.