Bolognai zöldborsós marharagu krumplipürével sütve
Bolognai zöldborsós marharagu krumplipürével sütve
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 100 gramm
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • burgonya - 1 kilogramm
  • zöldborsó - 300 gramm
  • darált marhahús - 600 gramm
  • Knorr Bolognai spagetti alap XXL - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es karikákra és tegyük fel hideg, sós vízben főni.
  2. A darált húst pirítsuk fehéredésig forró olajon. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  3. Adjuk hozzá a zöldborsót és a Knorr tasak tartalmát. Öntsük föl kb. fél liter vízzel és jól keverjük el. Hozzuk forrásba, majd pároljuk kis lángon 5-6 percig. A végén szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. (Ha van, akkor tehetünk bele friss bazsalikom leveleket is.) Ha kész és megfelelő sűrűségű, akkor húzzuk le a tűzről.
  4. Ha megfőtt a burgonya, akkor szűrjük le azonnal. Melegítsük föl a tejet és olvasszuk föl benne a margarint. Adjuk a burgonyához és törjük össze vele. Ha szükséges, sózzuk még meg.
  5. Egy hőálló tál aljába öntsük a ragut, erre pedig kanalazzuk a krumplipürét. A tetejére még locsolhatunk 1-2 evőkanál olvasztott margarint. Tegyük 200 fokos sütőbe és süssük kb. 15 percig, míg a krumplipüré teteje kezd szépen pirosodni.