Feltöltve:

Bolognai zöldborsós marharagu krumplipürével sütve

timer 50
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz100 gramm
petrezselyem zöld1 csokor
olaj2 evőkanál
tej3 dl
burgonya1 kilogramm
zöldborsó300 gramm
darált marhahús600 gramm
Knorr Bolognai spagetti alap XXL1 csomag

Bolognai zöldborsós marharagu krumplipürével sütve a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es karikákra és tegyük fel hideg, sós vízben főni.

2. lépés

A darált húst pirítsuk fehéredésig forró olajon. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

Adjuk hozzá a zöldborsót és a Knorr tasak tartalmát. Öntsük föl kb. fél liter vízzel és jól keverjük el. Hozzuk forrásba, majd pároljuk kis lángon 5-6 percig. A végén szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. (Ha van, akkor tehetünk bele friss bazsalikom leveleket is.) Ha kész és megfelelő sűrűségű, akkor húzzuk le a tűzről.

4. lépés

Ha megfőtt a burgonya, akkor szűrjük le azonnal. Melegítsük föl a tejet és olvasszuk föl benne a margarint. Adjuk a burgonyához és törjük össze vele. Ha szükséges, sózzuk még meg.

5. lépés

Egy hőálló tál aljába öntsük a ragut, erre pedig kanalazzuk a krumplipürét. A tetejére még locsolhatunk 1-2 evőkanál olvasztott margarint. Tegyük 200 fokos sütőbe és süssük kb. 15 percig, míg a krumplipüré teteje kezd szépen pirosodni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem