Bolognai tortellini
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 2.5 dl
  • póréhagyma - 1 darab
  • tortellini - 25 dekagramm
  • extra szűz olíva olaj - 3 evőkanál
  • tv paprika - 1 darab
  • zöld olívabogyó - 8 mag
  • gerezd foghagyma - 4 darab
  • fekete olíva bogyó - 8 mag

Elkészítés:

  1. A húsos tortellinit forrásban lévő, enyhén sós vízben, annak tasakján olvasott előírás szerint kifőzzük
  2. Amíg fő a tortellini a fokhagymát meghámozzuk, aprítjuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. A pórét vékony csíkokra, juliennre vágjuk. Az olajbogyókat felezzük.
  3. Felhevítjük a serpenyőt zsiradék nélkül. A forró serpenyőbe öntjük az olíva olajat, hozzádobjuk a fokhagymát és a paprikát. 15-20 másodpercig erős lángon pirítjuk. Felöntjük 2.5 dl vízzel, hozzákeverjük a Knorr Bolognai alapot és lassú tűzön 3-4 percig forraljuk. A tésztát leszűrjük, a szószhoz adjuk, hozzádobjuk az olajbogyókat, és átkeverjük..
  4. A póréhagyma csíkokkal megszórva tálaljuk.