Feltöltve:

Bolognai töltött kel

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Knorr Bolognai spagetti alap1 csomag
petrezselyem zöld2 evőkanál
hagyma1 darab
darabolt paradicsom konzerv1 darab
sovány darált marhahús500 gramm
kelkáposzta levél12 darab

Bolognai töltött kel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vágjuk finomra a hagymát, fokhagymát és a petrezselyem zöldet. Vágjuk ki a vastag ereket a káposzta levelekből. Ezalatt tegyünk föl egy fazékba vizet forrni. Tegyünk bele 4 levelet és főzzük egy percig, míg megpuhul. Majd vegyük ki és tegyük azonnal hideg vízbe őket. Majd vegyük ki és szárítsuk le a leveleket. Ismételjük ezt meg az összes levéllel.

2. lépés

Forrósítsunk fel 2 evőkanál margarint egy nagyobb lábosban. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát és pirítsuk meg őket 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg azt is időnként megkeverve. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a Knorr alapot. Majd vegyük lejjebb a lángot és lassan pároljuk a húst 10 percig. Majd tegyük bele a petrezselymet és húzzuk le a tűzről.

3. lépés

Tegyünk egy káposzta levelet egy sima felületre. Osszuk el a tölteléket a levelek közt. Tegyük a vastagabb szélükhöz a tölteléket. Hajtsuk be az oldalukat és tekerjük fel őket a szokásos módon. Majd tegyük őket egy gőzölőbe és gőzöljük be kb. 5 perc alatt. Beletehetjük a töltött káposztaleveleket egy kevés forró vízzel egy tepsibe is, takarjuk le fóliával őket, majd forró sütőbe tegyük őket 5-10 percre. Megszórhatjuk a tetejüket egy kis reszelt sajttal és tálalhatjuk is őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem