Bolognai spagetti vörösborral a Főételek kategóriában
A tésztának felkészített vízben forrázzuk le a paradicsomot és húzzuk le a héját, a belsejét vegyük ki, húsát vágjuk apró kockákra, tegyük félre.
A tésztát főzzük ki, annak tasakján található utasítások alapján.
Eközben hevítsünk fel egy serpenyőt, ha tűzforró, öntsünk bele kevés olajat és adjuk hozzá a darált marhát, erős lángon kevergetve pirítsuk, az sem baj, ha kicsit odaragad, megpörkölődik. Öntsük hozzá a vörösbort, és a segítségével kaparjuk fel a pörkölődött részeket. Adjuk hozzá a paradicsom belsejét, és főzzük el a nagyja levét. Szórjuk rá a Knorr alapot és 3 dl vizet. Keverjük el és lassú tűzön főzzük kb. 10 percig. Időnként keverjük meg.
Keverjük a szószhoz a kifőtt tésztát a kiskockára vágott paradicsomhúst, jól forgassuk át. Tálalhatjuk keménysajt forgácsokkal, ettől igazán rusztikussá válik, de kínálhatjuk kedvenc reszelt sajtunkkal is.