Bolognai spagetti sajttal
Bolognai spagetti sajttal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 3 dl
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • Só - 1 csipetnyi
  • spagetti - 250 gramm
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • darált hús - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük.
  2. Közben elkészítjük a bolognai ragut. A darált húst a forró olajon egy kis csipetnyi sóval megpirítjuk.Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk az alapot és a vizet. Jól összekeverjük és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6 percig főzzük.
  3. A megfőtt spagettire szedjük és reszelt sajttal tálaljuk.
  4. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a Knorr-alapot. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot pároljuk 10 percig. Hűtsük le.
  5. Vágjunk ki a pizzatésztából kb. 24 cm átmérőjű köröket. Tegyünk a töltelékből a tészta közepére. Hagyjunk kb. 2 cm-t a szélétől, hogy össze tudjuk tapasztani a széleket. Nedvesítsük be és úgy tapasszuk össze, segítve az ujjunkkal, vagy egy villával. 15 percig süssük az előmelegített sütőben. Tálaljuk rukkola salátával.
  6. Forrósítsuk fel a sütőt 220°C.ra. Reszeljük le a sajtot. Aprítsuk fel a koriander zöldet. Pirítsuk meg a marhahúst egy pici olajon, míg barna nem lesz,