Feltöltve:

Bolognai spagetti sajttal

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Knorr Bolognai spagetti alap1 csomag
víz3 dl
olíva olaj3 evőkanál
1 csipetnyi
spagetti250 gramm
reszelt sajt10 dekagramm
darált hús30 dekagramm

"A bolognai spagettiről
A bolognai spagetti név hallatára talán mindannyian kapásból rávágnánk, hogy ez az egyik legnépszerűbb olasz étel. Majd meglepődünk, amikor kiderül, hogy az olaszok nem is spagettivel szolgálják fel ezt a mennyei ragut, sőt nincsenek is annyira elragadtatva ettől az ételtől, mint a világ többi részén. Magyarországon például kevés olyan háztartást tudunk elképzelni, ahol nem készítették volna el legalább egyszer a bolognai spagettit. Népszerűségének köszönhetően születhetett meg az a rengeteg recept és rengeteg verzió, ami ma ismeretes. Miért is kedveljük ennyire ezt az ételt? A bolognai spagettihez darált húsból, paradicsomszószból főzünk ízletes ragut bazsalikom, oregánó és fokhagyma hozzáadásával. Összekeverjük a tésztával, majd sajttal szórjuk meg az ételt. A bolognai spagettihez remek választás a parmezán. Ha éppen nincs ilyesmi a hűtőnkben, helyettesíthetjük bármilyen kemény sajttal.
A bolognai spagetti sütőben is elkészíthető. Ilyenkor a lasagnehez hasonlóan kerülnek egymásra a rétegek. A tésztát érdemes előfőzni hozzá, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl.
Ha szeretnénk teljesen elrugaszkodni az eredeti recepttől, a bolognai spagetti gombával is elképzelhető. Elkészíthető zöldségek hozzáadásával is. Sőt akár egy kis vörös borral is nyakon önthetjük a bolognai spagettit.
A gyerekeknek szeretnénk kedvezni? A bolognai spagetti tuti befutó lesz! A legtöbb gyerek esetében toplistás ez az étel, akár hetente többször is szívesen elfogyasztanák, ha lehetne.
"

Elkészítés

1. lépés

A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük.

2. lépés

Közben elkészítjük a bolognai ragut.
A darált húst a forró olajon egy kis csipetnyi sóval megpirítjuk.Ha a
levét elfőtte, hozzáadjuk az alapot és a vizet. Jól összekeverjük
és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6
percig főzzük.

3. lépés

A megfőtt spagettire szedjük és reszelt sajttal tálaljuk.

4. lépés

Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a Knorr-alapot. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot pároljuk 10 percig. Hűtsük le.

5. lépés

Vágjunk ki a pizzatésztából kb. 24 cm átmérőjű köröket. Tegyünk a töltelékből a tészta közepére. Hagyjunk kb. 2 cm-t a szélétől, hogy össze tudjuk tapasztani a széleket. Nedvesítsük be és úgy tapasszuk össze, segítve az ujjunkkal, vagy egy villával. 15 percig süssük az előmelegített sütőben. Tálaljuk rukkola salátával.

6. lépés

Forrósítsuk fel a sütőt 220°C.ra. Reszeljük le a sajtot. Aprítsuk fel a koriander zöldet. Pirítsuk meg a marhahúst egy pici olajon, míg barna nem lesz,

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem