Bolognai spagetti parmezánnal
Bolognai spagetti parmezánnal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • paradicsom - 3 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • darált sertéshús - 45 dekagramm
  • spagetti - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban tegyünk fel vizet melegedni. Ha felforrt, sózzuk meg kicsit. (Azért csak most, mert a sós víz nagyobb sűrűségű, így lassabban forrna fel.) A víz mennyisége ideális esetben 10-szerese a tésztáénak, de ha nincs ekkora edényünk igyekezzünk minél bővebb vízben főzni a tésztát.
  2. Öntsük bele a tésztát, és a csomagoláson leírt főzési idő szerint főzzük meg (ne túl puhára, hadd legyen mit harapni rajta). Szűrőn át öntsük le a levét, és öblítsük át forró vízzel. Ha nem keverjük össze azonnal a mártással, tegyünk rá 1 evőkanál olajat, hogy ne tapadjon össze a tészta.
  3. Míg a tészta fő, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd pároljuk üvegesre a felforrósított olajon.
  4. Tegyük rá a húst, ízesítsük 1-2 csipet sóval, borssal vagy Delikáttal és kevergetve pirítsuk meg kb. 3 perc alatt. Ezalatt vágjuk kis kockákra a hámozott paradicsomokat.
  5. Öntsük rá a Bolognai spagetti alapot és tegyünk hozzá 3 dl vizet. Keverjük össze jól, és forraljuk fel az ételt újra.
  6. További 5 perc alatt főzzük készre. Az utolsó 3 percre adjuk hozzá a kockázott paradicsomot.
  7. A tésztát a mártással összekeverve, vagy külön is tálalhatjuk, a reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.