Bolognai spagetti
Bolognai spagetti
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 1 dl
  • oregánó - 1 csipetnyi
  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • vöröshagyma - 2 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • paradicsompüré - 500 gramm
  • tej - 1 dl
  • fokhagyma - 3 darab
  • tészta - 500 gramm
  • só - 1 csipetnyi
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • bazsalikom - 1 csipetnyi
  • trappista sajt - 25 dekagramm
  • pulykamell - 850 gramm

Elkészítés:

  1. A 850 gramm pulykamellet ledaráljuk. Két közepes fej vöröshagymát felaprítunk és kevés margarinon megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, oregánót, bazsalikomot, késhegynyi szerecsendiót és pici kakukkfüvet szórunk rá, majd 3 gerezd fokhagymát is rádobunk felaprítva. Rálocsolunk egy 500 grammos doboz sűrített paradicsomot és öntünk hozzá kb. 1 dl tejet, majd hagyjuk hogy a hús megpuhuljon.
  3. Közben kifőzzük sós, margarinos vízben a tésztát al dente. Ráhalmozzuk a ragut, és lehet is tálalni bőven megszórva reszelt, trappista sajttal.