Feltöltve:

Bolognai ragus party-pita

timer 80
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

oregánó2 evőkanál
paradicsom2 darab
vöröshagyma2 darab
sajt25 dekagramm
sertéshús1 kilogramm
paprika2 darab
4 teáskanál
sűrített paradicsom280 gramm
pita10 darab
gulyáskrém4 teáskanál

Bolognai ragus party-pita a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 1. lépés képe

A húst megmossuk egy szűrőben. A paradicsomokat megmossuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd apróra felaprítjuk. A paradicsomot kis szeletkékre, darabkákra vágjuk. A margarint egy nagy méretű serpenyőbe öntjük és jól felforrósítjuk.

2. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 2. lépés képe

Ha kellőképpen forró a margarin, beletesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük.. A felvágott paradicsomot is rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, majd a két zöldséget jól összekeverjük és hagyjuk együtt sülni, ameddig a paradicsom héja a húsától kezd elválni.

3. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 3. lépés képe

Ha paradicsom és a hagyma jól összesültek rátesszük a darált húst és azzal is alaposan össze, -átkeverjük. A lényeg, hogy minden komponens mindegyikkel elegyedjen, a hús kellőképpen átsüljön, de levet is eresszen. Folyamatosan keverjük egy fakanállal, hogy ne kapjon le. Ezután sózzuk- borsozzuk, rászórjuk az oregánó adag felét. Ha ezekkel is összekevertük fél liter vízzel felöntjük, egyrészt a későbbi főzés miatt, másrészt, hogy legyen jó szaftja.Lefedjük egy fedővel.

4. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 4. lépés képe

Mialatt a ragu fő, elkezdjük sütni a pitákat a palacsintához hasonlóan. A felforrósított palacsintasütőbe egy-egy kiskanál olajat cseppentünk, majd arra tesszük egyesével a pitákat és mindkét oldalát pirosas, aranybarnára sütjük. Ha megsültek félretesszük.

5. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 5. lépés képe

Ha az ízek jól összefőttek és a hús is megfőtt benne, akkor felbontjuk a paradicsom sűrítmény konzervet, vagy konzerveket és azzal is jól összekeverjük a ragut. Beletesszük a friss bazsalikomot, még sót, ha sótlan, 4 gerezd apróra vágott fokhagymát, valamint még egy evőkanál oregánót, mert a zöld fűszerek főzés közben veszítenek ízértékükből. Még egyet lobbantjuk és kész a szaft.

6. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 6. lépés képe

A pitákat kézbe vesszük és késsel óvatosan kettévágjuk, majd elkezdjük őket tölteni. Egy szűrős, nyeles kiemelővel, hogy a leve ne áztassa el, a húst beletesszük a félbe vágott pitába. Közben lereszeljük a sajtot.

7. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 7. lépés képe

A reszelt sajtot is rászórjuk a húsos töltelékre a pitában és megtöltjük frissen vágott paradicsommal és paprikával. 2-3 evőkanál szafttal meglocsoljuk. Ráhajtjuk a pita másik felét és jól lenyomkodjuk.

8. lépés

Bolognai ragus party-pita elkészítés 8. lépés képe

A pita külsejét is meglocsoljuk a szafttal és friss paradicsommal, paprikával kínáljuk. Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. A fent leírt lépéseket annyi pitával ismételjük meg ahány vendég van, vagy amennyit a vendégek akarnak enni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem