Bolognai ragus palacsinta a Főételek kategóriában
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Ez alatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a Knorr Bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6 percig főzzük.
Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
Töltsük meg a ragu nagy részével a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük, és öntsük a tetejére a maradék ragut. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
Tálaljuk rukkola salátával.