Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 2 csomag
  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 6 dl
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • liszt - 150 gramm
  • reszelt sajt - 100 gramm
  • szódavíz - 2 dl
  • darált hús - 600 gramm

Elkészítés:

  1. Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
  2. Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti rafinériát és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 6-8 percig főzzük, vagy amíg megfelelő sűrűségűnek találjuk a ragut. (Ebben az ételben jobb, ha kicsit sűrűbb lesz a ragu, hogy könnyebben feltekerhessük a palacsintákat.)
  3. Míg készül és hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat. (Hagyományos, kisebb palacsintasütőben 8 palacsintát tudunk készíteni ebből a receptből.)
  4. Töltsük meg a raguval a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük őket, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk rukkola salátával.