Bolognai mártás házi pizzatésztával
Bolognai mártás házi pizzatésztával
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • cukor - csipetnyi
  • tej - 2 dl
  • sajt - 20 dekagramm
  • liszt - 1 kilogramm
  • só - csipetnyi
  • darált hús - 30 dekagramm
  • élesztő - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pizzatészta: 2 dl. langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a tojással, a sóval és a megfuttatott élesztős tejjel összekeverjük, bedagasztjuk. Ha a tészta kívánja, adunk hozzá még lisztet és egy picike olajat, majd konyharuha alatt a tésztát a duplájára kelesztjük.
  2. A bolognai mártást elkészítjük. Ennek menete: apróra vágjuk a hagymát, majd olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, só, bors, delikát, belerakjuk a darált húst és felöntjük vízzel. Kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a bolognai alapot, ezzel még felfő és kész a pizzára a mártásunk.
  3. Ha jó a tészta, akkor kinyújtjuk, rákenjük a mártást, rászórjuk a reszelt sajtot és kb. 20-25 perc alatt 200 fokon süssük készre.