Feltöltve:

Bolognai kenyérpárnák

timer 75
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 dl
vöröshagyma3 darab
olívaolaj2 evőkanál
cukor1 teáskanál
tej2 dl
liszt65 dekagramm
2 teáskanál
sűrített paradicsom5 dl
élesztő1 dekagramm
csirkemell darálva kilogramm

Bolognai kenyérpárnák recept.

Elkészítés

1. lépés

Elkészítés:

1. Ragu
A hagymát apróra vágjuk és kevés margarinon megfonnyasztjuk.
Rátesszük a darált húst, majd átpirítjuk kicsit.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, s megszórjuk bazsalikommal.
Felforraljuk, majd kis lángon kb. 30 perc alatt készre főzzük.

2. lépés

2. Tészta
Az élesztőt kevés folyadékkal és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagy tálba rakjuk, a közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet jól átdolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
Langyos helyen lefedve a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pohárral tetszőlegesen 10-15 cm átmérőjű karikákat szaggatunk.
A körök mindegyikének közepébe kb. 2/3 evőkanálnyi ragut teszünk (tehetünk bele reszelt sajtot is), majd félbe hajtjuk a tésztát és alaposan összecsipkedjük a szélét, hogy a massza ne follyon ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat, majd megkenjük őket oliva olajjal vékonyan.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem