Feltöltve:

Bolognai húsos rakott spagetti

timer 100
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
oregánó2 evőkanál
paradicsom2 darab
vöröshagyma2 darab
paradicsompüré30 dekagramm
sajt25 dekagramm
sertéshús1 kilogramm
4 teáskanál
spagetti50 dekagramm
gulyáskrém4 teáskanál

Bolognai húsos rakott spagetti a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 1. lépés képe

A húst megmossuk egy szűrőben. A paradicsomokat megmossuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd apróra felaprítjuk. A paradicsomot kis szeletkékre, darabkákra vágjuk. 5 dkg margarint egy nagy méretű serpenyőbe öntjük és jól felforrósítjuk.

2. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 2. lépés képe

Ha kellőképpen forró a margarin, beletesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük a könnyebb emészthetőség érdekében. Ezalatt tegyünk fel egy mély fazékban vizet sóval és 2 dkg margarinnal főni, majd ha felforrt, tegyük bele a tésztát, amit kifőzünk al'dente, azaz fogkeménységűre, ahogy az olaszok mondják. Belül kemény, kívül puha. Ha megfőtt szűrjük le, locsoljuk meg margarinnal, és tegyük félre.

3. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 3. lépés képe

A felvágott paradicsomot is rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, majd a két zöldséget jól összekeverjük és hagyjuk együtt sülni, ameddig a paradicsom héja a húsától kezd elválni.

4. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 4. lépés képe

Ha a paradicsom és a hagyma jól összesültek, rátesszük a darált húst és azzal is alaposan össze, -átkeverjük. A lényeg, hogy minden komponens mindegyikkel elegyedjen, a hús kellőképpen átsüljön, de levet is eresszen. Folyamatosan keverjük egy fakanállal, hogy ne kapjon le. Ezután sózzuk-borsozzuk, rászórjuk az oregánó felét. Ha ezekkel is összekevertük, fél liter vízzel felöntjük. Egyrészt a későbbi főzés miatt, másrészt, hogy legyen jó szaftja. Fedjük le egy fedővel és azalatt hagyjuk egy ideig főni.

5. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 5. lépés képe

Ha az ízek jól összefőttek és a hús is megfőtt benne, akkor felbontjuk a paradicsomsűrítmény konzervet, vagy konzerveket és azzal is jól összekeverjük a ragut. Beletesszük a friss bazsalikomot, még sót, ha sótlan, 4 gerezd apróra vágott fokhagymát, valamint még egy evőkanál oregánót, mert a zöld fűszerek főzés közben veszítenek ízértékükből. Még egyet lobbantjuk és kész a szaft.

6. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 6. lépés képe

Vegyünk elő egy tűzálló tálat, vagy tepsit, kenjük ki margarinnal, majd tegyük bele a spagetti felét és a ragu felével rakjuk meg. Utána tegyük rá a spagetti másik felét és a ragu másik felét is. Reszeljük le a sajtot és alaposan szórjuk meg vele a rakott bolognai spagettit. Vagdossunk rá friss paprikát és paradicsomot, majd 30-40 percig 250 fokon süssük készre, amíg a sajt meg nem pirul.

7. lépés

Bolognai húsos rakott spagetti elkészítés 7. lépés képe

Ha megsült, vegyük ki a sütőből és forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem