Bologna tortája
Bologna tortája
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 4 dl
  • sárgarépa - 1 darab
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • darált sertéshús - 40 dekagramm
  • orsó tészta - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A darált húst az olajon lepirítjuk és belereszeljük a tisztított sárgarépát. A KNORR Bolognai alapot elkeverjük 4 dl vízzel és összeforraljuk a hússal.
  3. A húsos szószt összekeverjük a kifőtt tésztával és kiolajozott tortaformába vagy kerek tűzálló tálba tesszük.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 170-180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  5. Tálaláskor cikkeket vágunk, amit GLOBUS ketchuppal locsolunk meg.