Feltöltve:

Bohóc szelet

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé10 dekagramm
tejszín1 dl
színes csokidrazsé5 dekagramm

A tésztához

vajas keksz1.5 csomag

A vaníliás réteghez

főzős vaníliás pudingpor4 dekagramm
tej4 dl
cukor4 dekagramm

A mogyorkrémes réteghez

tejszín3 dl
mogyorókrém20 dekagramm
habfixáló1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A keksz felét egy 25x25 centis tálba rakosgatjuk. A vaníliás pudingport összekeverjük a cukorral, felengedjük a tejjel, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg krémmé nem sűrűsödik. Rákenjük a kekszre és kihűtjük. A tejszínt 15 percre fagyasztóba tesszük, de az sem baj, ha kicsit kikristályosodik, majd a mogyorókrémmel és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A vaníliás rétegre tesszük. Rárakosgatjuk a maradék kekszet, majd leöntjük a csokoládés krémmel, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az étcsokoládét. Addig keverjük, amíg simává, egyneművé nem válik. Ráöntjük a kekszre, végül megszórjuk a színes csokidrazséval. 3 órára, vagy még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem