Feltöltve:

Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt15 dekagramm
cukor4 evőkanál
Ráma7 dekagramm
fehér zselatin12 lap
joghurt4.5 dl
reszelt citromhéj0.5 teáskanál
maracujalé4 evőkanál
tejszín1 dl
eperdzsem10 dekagramm
vegyes, bogyós gyümölcs (friss, vagy fagyasztott)50 dekagramm
száraz borsó1 kevés
liszt a nyújtáshoz1 kevés
Rama a formához1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet 1 evőkanál cukorral, a Ramával és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük, és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A szilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem