Bögrés almás süti
Bögrés almás süti
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • olaj - 3 pohár
  • cukor - 3 pohár
  • liszt - 1 pohár
  • alma - 2 darab
  • fahéj - 1 evőkanál
  • só - csipetnyi
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • citrom - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük és hozzádolgozzuk a vaníliás cukrot, az olajat és a reszelt citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a fahéjjal, majd beleforgatjuk az almakockákat. Hozzákeverjük a tojásos keveréket. Egy sűrű masszát kapunk.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 22x32-es tepsit kikenünk Rama margarinnal és meghintjük liszttel, majd egy fakanál segítségével eloszlatjuk a tepsiben a masszát.
  3. 190 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy megsült-e, szúrjunk a tésztába egy kést. Ha a tészta nem ragad rá a süti elkészült.