Bográcsgulyás
Bográcsgulyás
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 20 dekagramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • köménymag - 1 csipetnyi
  • disznózsír - 1 evőkanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • marha lábszár - 40 dekagramm
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 4 darab
  • cseresznyepaprika - 1 darab
  • zeller gumó - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A finomra vágott vöröshagymát pirítsuk le a zsíron. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, de vigyázzunk, ne égjen meg.Fűszerezzük köménymaggal, fokhagymával, enyhén sózzuk meg.
  2. Vágjuk fel a húst másfél cm kockákra, adjuk a kész pörköltalaphoz. Öntsük fel 2 l vizzel és adjuk hozzá a Knorr Gulyásleves-kockát és a kisebb darabokra vágott paradicsomot.
  3. A sárga- és a fehérrépát, a színes paprikákat és a burgonyát vágjuk kockára. Először a kockára vágott répát és a gyökeret adjuk a leveshez és pároljuk együtt.
  4. Miután a hús majdnem megpuhult, adjuk hozzá a kocka burgonyát és főzzük készre.A hús korától függően ez változhat.
  5. Az egészet főzzük addig, míg a burgonya is megpuhul. A bográcsgulyást cseresznyepaprikával ízesítsük. Friss, puha fehér kenyérrel tálaljuk.