Bográcsgulyás zsírral készítve
Bográcsgulyás zsírral készítve
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • burgonya - 50 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 2 darab
  • zsír - 5 dekagramm
  • marha lábszár - 80 dekagramm
  • lecsó - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk
  2. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük.
  3. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk.
  4. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép aprókockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz.
  5. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, hozzáadjuk a két kockát, és az egészet puhára fozzük. Ha kell utánízesítünk. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.