vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
bors | 1 csipetnyi |
olaj | 3 evőkanál |
fokhagymagerezd | 1 darab |
burgonya | 50 dekagramm |
fűszer paprika | 1 teáskanál |
marhahús | 60 dekagramm |
Knorr Gulyásleves-kocka | 3 darab |
lecsó | 20 dekagramm |
csipetke betét | 10 dekagramm |
Bográcsgulyás a Levesek kategóriában
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk
A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük.
Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, enyhén Delikátozzuk, borsozzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk.
Ha elfőtte sajátlevét, egy kevés vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép aprókockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót).
Fölengedjük kb 2 liter vízzel és hozzáadjuk a 3 kockát, felforraljuk és az egészet puhára főzzük. 10 perccel a főzés vége előtt hozzáadjuk a csipetkét is és a puhulásáig főzzük. Ha szükséges, utána ízesítünk.