paradicsom | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
burgonya | 20 dekagramm |
fehérrépa | 1 darab |
köménymag | 1 csipetnyi |
disznózsír | 1 evőkanál |
zöldpaprika | 1 darab |
marha lábszár | 40 dekagramm |
fűszerpaprika | 1 evőkanál |
Knorr Gulyásleves-kocka | 4 darab |
cseresznyepaprika | 1 darab |
zeller gumó | 5 dekagramm |
Bográcsgulyás a Levesek kategóriában
A finomra vágott vöröshagymát pirítsuk le a zsíron. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, de vigyázzunk, ne égjen meg.Fűszerezzük köménymaggal, fokhagymával, enyhén sózzuk meg.
Vágjuk fel a húst másfél cm kockákra, adjuk a kész pörköltalaphoz. Öntsük fel 2 l vizzel és adjuk hozzá a Knorr Gulyásleves-kockát és a kisebb darabokra vágott paradicsomot.
A sárga- és a fehérrépát, a színes paprikákat és a burgonyát vágjuk kockára. Először a kockára vágott répát és a gyökeret adjuk a leveshez és pároljuk együtt.