Bodzás túrós a Desszertek kategóriában
Először a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet szórjuk. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Ramával kikent és kilisztezett sütőformába öntjük, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémet rákenjük a piskótára, és egy éjszakán át hideg helyen dermedni hagyjuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük, leönthetjük citromos zselével, de anélkül is finom, különleges zamatú édesség. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A szörpöt kikeverjük a tojássárgákkal, csipet sóval, vaníliás cukorral és az áttört túróval. A szörpből keveset elvéve, feloldjuk benne a zselatint, kihűtjük, majd belekeverjük a bodzás túrókrémet, a tojásfehérje kemény habját, és a reszelt citromhéjat.