Böbe-féle puncsos
Böbe-féle puncsos
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • rum - 3 evőkanál
    • baracklekvár - 3 evőkanál
    • kakaópor - 3 evőkanál

    Tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • cukor - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tej - 4.5 dl

    Tetejére

    • tojásfehérje - 4 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • étcsokoládé - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet és a sütőport a Ramával elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 deci tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 db, kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk, és a hűtőben dermedni hagyjuk.