Blini csirkével és csípős-szecsuáni mártással
Blini csirkével és csípős-szecsuáni mártással
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 1 darab
  • Rama Classic - 6 dekagramm
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • nyers tojás - 2 darab
  • kristálycukor - 3 dekagramm
  • 2,8 % -os tej - 3 dl
  • asztali só - 1 csipetnyi
  • szárított élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Blini: orosz eredetű élesztős, vastag, kisméretű ''palacsinta''.
  2. A lisztet elkeverjük a cukorral, instant élesztővel, sóval. A tejet felmelegítjük és hozzáadjuk a RAMA margarint. Ha kissé kihűlt és a margarin feloldódott, összedolgozzuk a tejet a liszttel és a tojásokkal. Simára keverjük és 30 percig pihentetjük, kelesztjük.
  3. Amíg a blini tésztája pihen addig sütőben megsütjük az egész csirkemellet KNORR szárnyas fűszervarázzsal ízesítve
  4. A blini tésztájából kevés olajon kicsi, 5-6 cm átmérőjű kisujjnyi vastag korongokat sütünk egyszer megfordítva.
  5. A csirkemellet metéltre vágjuk és beleforraljuk a KNORR Csípős-szecsuáni mártásba.
  6. Tálaláskor 3 -4 db blinit tálalunk a húsos mártással félig leöntve.
  7. Ha nem csípősen akarjuk elkészíteni akkor használjunk KNORR Édes-savanyú mártást.