Birsalmás túró rudi
Birsalmás túró rudi
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a margarint, a tejfölt és a porcukrot. Beledolgozzuk a zselatin fixet és az alaposan megmosott citrom lereszelt héját. 10 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
    2. Ezalatt a birsalmasajtból 1 cm széles, 8 cm hosszú darabokat vágunk.
    3. A túrós masszából tenyérnyi adagokat veszünk a kezünkbe, kissé kilapítjuk és a közepébe teszünk egy birsalmasajtos rudat.
    4. Henger alakúra formázzuk és alufóliával bélelt tálcára sorakoztatjuk.
    5. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd tortabevonó csokival leöntjük. Újabb 2 óra hűtés után fogyasztható.