Birsalma krémleves
Birsalma krémleves
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 dekagramm
  • citrom leve - darab
  • fahéj - 1 darab
  • tejszín - 2 dl
  • szegfűszeg - 3 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • Knorr Ételsűrítő - 1 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • birsalma - 3 darab

Elkészítés:

  1. A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi.
  2. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait, majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, sóval, citromlével együtt. Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük.
  3. Besűrítjük a keményítővel, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Zárjuk le a tüzet alatta és botmixerrel pürésítsük.