Birkapörkölt
Birkapörkölt
  • timer245 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 2 darab
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Házias Pörköltalap - 2 darab
  • disznózsír - 2 evőkanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fűszerpaprika - 3 teáskanál
  • vegyes birkahús - 2 kilogramm

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk félszeletekbe. Nem kell apróra vágni, a hosszú főzési idő alatt teljesen belefő a szaftba.
  2. Forrósítsuk fel a zsírt egy vastag aljú lábosban és dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket.
  3. Adjuk hozzá a húst a belsőségekkel együtt, kivéve a májat. Lassú tűzön pirítsuk, pároljuk, majd fedjük le. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát, a meghámozott és feldarabolt paradicsomot is. Adjuk hozzá a Knorr Házias Pörköltalapot. Pároljuk így kb. egy órát. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá.
  4. Az állat korától függően a főzés akár 4 óráig is tarthat. A paprikát tegyük a pörköltbe a főzés vége előtt kb. egy órával. Így frissebb ízű pörköltet kapunk.(Természetesen már rögtön a főzés elején rátehetjük a hagymára, ez szokás kérdése csupán.) Ha szükséges, ízlés szerint még sózhatjuk a pörköltet.
  5. A főzés vége előtt 15 perccel tegyük bele a feldarabolt májat is, majd ízlés szerint adhatunk hozzá apróra vágott madárszem chili paprikát, vagy hegyes zöld erős paprikát is, vagy akár darált erős paprikát is.
  6. Tálaljuk friss fehér kenyérrel, vagy főtt burgonyával.