Big mac házilag
Big mac házilag
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 100 gramm
  • vöröshagyma - 3 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 40 gramm
  • cukor - 2 evőkanál
  • uborka - 3 darab
  • tej - 2 dl
  • liszt - 60 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • Globus Majonéz - 2 evőkanál
  • Globus Mustár tubus - 1 teáskanál
  • Globus Ketchup - 3 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • hús - kilogramm

Elkészítés:

  1. Házi hamburger zsemle: az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót összedagasztunk, majd a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, kézzel zsemle nagyságú tésztadarabokat tépünk, zsemlét formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kb. 18 percig sütjük.
  2. Húspogácsa: egy tálban összekeverjük a fél kiló darált húst, az apróra vágott, és olajon megpárolt vöröshagymát, a sót, a paprikát, a borsot, az egy egész tojást és a zsemlemorzsát. Vizes kézzel formázzunk pogácsákat belőle. Finoman, óvatosan formázzuk őket, majd forró olajban megsütjük őket.
  3. Összeállítás: a hamburgert miután kihűlt, három részre vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután megkenjük az alsó réteget a Big Mac szósszal, majd salátát, paradicsomot, sajtot és a húst is rárakjuk, ezt még egyszer megismételjük. A végén ráhelyezzük a zsemle tetejét.