tejföl | 100 gramm |
---|---|
vöröshagyma | 3 darab |
tojás | 1 darab |
olaj | 40 gramm |
cukor | 2 evőkanál |
uborka | 3 darab |
tej | 2 dl |
liszt | 60 dekagramm |
só | 1 teáskanál |
lilahagyma | 1 darab |
Globus Majonéz | 2 evőkanál |
Globus Mustár tubus | 1 teáskanál |
Globus Ketchup | 3 evőkanál |
élesztő | 2 dekagramm |
hús | kilogramm |
Big mac házilag recept.
Házi hamburger zsemle: az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót összedagasztunk, majd a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, kézzel zsemle nagyságú tésztadarabokat tépünk, zsemlét formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kb. 18 percig sütjük.
Húspogácsa: egy tálban összekeverjük a fél kiló darált húst, az apróra vágott, és olajon megpárolt vöröshagymát, a sót, a paprikát, a borsot, az egy egész tojást és a zsemlemorzsát. Vizes kézzel formázzunk pogácsákat belőle. Finoman, óvatosan formázzuk őket, majd forró olajban megsütjük őket.
Összeállítás: a hamburgert miután kihűlt, három részre vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután megkenjük az alsó réteget a Big Mac szósszal, majd salátát, paradicsomot, sajtot és a húst is rárakjuk, ezt még egyszer megismételjük. A végén ráhelyezzük a zsemle tetejét.