Betyár pulykamell
Betyár pulykamell
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • füstölt kolbász - 15 dekagramm
  • méz - 2 teáskanál
  • gyömbér - 1 csipetnyi
  • pulykamell - 40 dekagramm
  • füstölt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykahúst felszeleteljük 5 szeletbe. Megfűszerezzük a KNORR szárnyas fűszerrel majd megkenjük gyömbér, méz és citromlé keverékével, és a szeleteket egymásra téve, 20 percet hűtőben érleljük. Utána a szeleteket jól kiverjük.
  2. A reszelt sajtból, az apróra vágott kolbászból, a zúzott fokhagymából, pirospaprikából 1 tojással masszát készítünk, majd a húsokra kenjük. A szeleteket felgöngyöljük (esetleg fogpiszkálóval megtűzzük), és bepanírozzuk. Forró olajban kisütjük.