Feltöltve:

Berlini méhcsípés

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő0.5 kocka
tej2.5 dl
cukor15 dekagramm
Ráma6.5 dekagramm

A tetejére

cukor20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tej1 evőkanál
vaníliás cukor1 teáskanál
darált mandula12.5 dekagramm

Berlini méhcsípés a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet szitáljuk tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést. Az élesztőt keverjük 5 evőkanál langyos tejbe, öntsük a mélyedésbe, és egy kis liszttel keverjük kása sűrűségűre. Letakarva kelesszük 15 percig. Sorban adjuk hozzá a cukrot, a Ramát és a maradék tejet. Addig dagasszuk könnyen nyújtható tésztává, amíg hólyagos lesz, és leválik a tál széléről. Letakarva kelesszük 30 percig. A megkelt tésztát belisztezett munkalapon erőteljesen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki, és terítsük egy kikent tepsire. Letakarva még egyszer kelesszük meg. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Közben keverjük össze a mandulát tejjel. A Ramát olvasszuk meg egy lábasban, keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a tejes mandulát. A mandulás masszát kenjük a tésztára. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem