Feltöltve:

Berlini kuglóf

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
élesztő1.5 dekagramm
langyos tej1 dl
cukor10 dekagramm
Ráma17.5 dekagramm
1 csipetnyi
tojás3 darab
citrom reszelt héja1 darab
mazsola20 dekagramm

Tetejére

tortabevonó10 dekagramm
mandulacsík2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Kenjük ki a formát Ramával, és zsemlemorzsával szórjuk meg. A lisztet szitáljuk egy tálba, mélyedés fúrjunk a közepébe. Morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük össze a langyos tejjel, egy kis cukorral, meg egy kevés liszttel. Letakarva 15 percig kelesztjük. A Ramát olvasszuk fel, és keverjük össze a maradék cukorral, sóval, tojásokkal, a citromhéjjal, az összes liszttel, és a kovásszal. A tésztát jó hólyagosra dagasszuk. Kb. 30 percig kelesszük, majd dolgozzuk bele a mazsolát, töltsük a formába, és még 20 percig kelesszük. A 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig süssük. Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be, és szórjunk rá mandulacsíkokat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem