Feltöltve:

Berlini fánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt50 dekagramm
élesztő4 dekagramm
tej1.25 dl
cukor5 dekagramm
olaj2 evőkanál
tojássárgája2 darab
1 teáskanál
rum2 evőkanál
málnalekvár10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet tegyük tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt. Melegítsünk meg 3 ek. tejet, és 1 tk. cukorral együtt keverjük az élesztőbe. Szórjunk rá kevés lisztet, majd letakarva kelesszük a kovászt kb. 15 percig. Ezután a maradék tejet, a maradék cukrot, az olajat, a tojássárgákat, a sót és a rumot keverjük a kovászba, és az egészet jól gyúrjuk össze, hogy a tészta leváljon a tál faláról. Letakarva kelesszük újabb 20 percig. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki belisztezett munkalapon, és pohárral szúrjunk ki belőle kb. 8 cm átmérőjű korongokat. Minden karika közepébe tegyünk egy teáskanálnyi málnalekvárt, és a tésztát lazán hajtsuk félbe. A széleket jól nyomkodjuk össze. A fánkokat az összeillesztett széleikkel lefelé rakjuk sütőpapírral kibélelt tesibe, és 20 percig kelesszük őket. Közben a sütőolajat egy lábasban hevítsük fel kb. 180 fokra. A fánkot tegyük a forró Ramába és fedő alatt süssük kb. 2 percig. Ekkor a fedőt vegyük le, a fánkot fordítsuk meg, és további 2-3 percig folytassuk a sütést. Vegyük ki az olajból, és konyhai papírtörlőn csepegtessük le. Azután hintsük meg porcukorral, és hűtsük ki.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem