Bélszín steak vörösboros gombaszósszal
Bélszín steak vörösboros gombaszósszal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • liszt - 2 teáskanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • gomba - 200 gramm
  • margarin - 3 evőkanál
  • vörös bor - 1 darab
  • dijoni mustár - 2 evőkanál
  • bélszín steak - 2 darab

Elkészítés:

  1. Az egyik marhahúsleves kockát nyomkodjuk el 2 evőkanál olava olajban. Alaposan dörzsöljük be vele a steakeket. A másik kockát keverjük el 2,5 dl vízben. Vágjuk vékonyra a gombát és a fokhagymát.
  2. Süssük meg a steakeket 2 evőkanál margarinban, mindkét oldalát 5-5 percig. Majd vegyük ki a serpenyőből őket és fedjük le alufóliával.
  3. Pirítsuk meg a gombát a fokhagymával együtt 1 evőkanál margarinon kb. 5 percig. Adjuk hozzá a vörösbort és nagy lángon hagyjuk elpárologni. Adjunk hozzá 2 kiskanál lisztet és főzzük tovább kisebb lángon kb. 2 percig. Majd adjuk hozzá a marhahúslevest és a mustárt. Hozzuk forrásba. Majd tegyük bele a steakeket és pároljuk további 2 percig együtt őket.