Bélszín béarni mártással
Bélszín béarni mártással
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • tárkony - 1 teáskanál
  • Marha bélszín - 600 gramm
  • provance-i fűszerkeverék - 1 evőkanál
  • apró burgonya - 1 kilogramm
  • tárkonyecet - 1 evőkanál
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag
  • Rama Vajas Íz - 125 gramm

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a megmosott burgonyát a fűszerkeverékkel, a tengeri sóval, a borssal és az olíva olajjal. Tegyük egy tűzálló tálba és süssük 40 percig 225°C-on.
  2. Süssük meg a bélszín oldalait 2-2 percig margarinon. Tegyük egy hőálló tálba és tegyük be a krumpli után 20 perccel a sütőbe. Süssük mediumra. Ha van otthon maghőmérőnk, akkor 60°C-os legyen belül a hús. Ha nincs, akkor a kezünkkel tapintással meg tudjuk állapítani a hús készültségét. Mielőtt felvágnánk, pihentessük 6-8 percig.
  3. Mindeközben készítsük el a hollandi mártást a tasakon leírtak szerint. Keverjünk hozzá egy kis tárkonyecetet és friss, vagy szárított tárkonyt, így egy egyszerű béarni mártást kapunk, amely az egyik legfinomabb mártás pl. kacsamell és marhahúsok mellé.Tálaljuk mellé a közben elkészült tepsiben sült krumplit is.