Bélszín béarni mártással a Főételek kategóriában
Keverjük össze a megmosott burgonyát a fűszerkeverékkel, a tengeri sóval, a borssal és az olíva olajjal. Tegyük egy tűzálló tálba és süssük 40 percig 225°C-on.
Süssük meg a bélszín oldalait 2-2 percig margarinon. Tegyük egy hőálló tálba és tegyük be a krumpli után 20 perccel a sütőbe. Süssük mediumra. Ha van otthon maghőmérőnk, akkor 60°C-os legyen belül a hús. Ha nincs, akkor a kezünkkel tapintással meg tudjuk állapítani a hús készültségét. Mielőtt felvágnánk, pihentessük 6-8 percig.
Mindeközben készítsük el a hollandi mártást a tasakon leírtak szerint. Keverjünk hozzá egy kis tárkonyecetet és friss, vagy szárított tárkonyt, így egy egyszerű béarni mártást kapunk, amely az egyik legfinomabb mártás pl. kacsamell és marhahúsok mellé.Tálaljuk mellé a közben elkészült tepsiben sült krumplit is.