Feltöltve:

Békésszentandrási mézeskalács

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

méz25 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojás3 darab
porcukor10 dekagramm
fahéj1 evőkanál
őrölt szegfűszeg1 kávéskanál
szalakálé2 dekagramm
liszt70 dekagramm

A cukormázhoz

tojásfehérje1 darab
finomra szitált porcukor (annyi, hogy sűrű massza legyen)1 adag

Elkészítés

1. lépés

A mézet és a Ramát langyosítsuk meg. Egy másik edénybe tegyük a tojásokat, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szalakálét. Turmixgéppel jól dolgozzuk össze, majd öntsük bele a langyos mézbe. Újból dolgozzuk össze. Gyúrjunk bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takarjuk le és pihentessük szobahőmérsékleten egy napig.

2. lépés

Nyújtsuk ki kb. 4 mm vékonyra, formázzuk és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben süssük mogyoróbarnára, kb. 4-5 perc alatt.

3. lépés

Díszítő cukormáz: a tojásfehérjét a szitáljuk a porcukorral sűrűre és keverjük össze. Nem szabad habverővel verni. Nejlonzacskóba rakjuk, kis lyukat vágunk a sarkára és mintát rajzolunk a sütire.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem